tirsdag 5. mai 2009

Hurra for Nina Karin Monsen!


Er det noen som fortjener Fritt Ord Prisen, må det være henne. Det har ikke manglet på negative reaksjoner, - men hva har hovedbudskapet vært? Det har vært protester mot MÅTEN hun har framsatt sine meninger på, utrolig. Hva har hun brukt av virkemidler som ikke er akseptable?? For det første har hun brukt ordet som sitt våpen, er det ikke det som er selve intensjonen bak prisen? Hun har så vidt jeg vet ikke vært voldelig, hun har ikke arrangert verken dokkebrenning eller flaggbrenning eller benyttet andre kraftige virkemidler. Det er det mange andre som gjør uten et pip fra dem som er så opprørt over MÅTEN. Dernest, - i den grad denne kritikken kommer fra media må det virkelig være grunn til å sperre opp øynene. Der i gården har de i alle fall ikke så langt, veket tilbake for sterke karakteristikker selv om de skulle være aldri så sårende for noen.

Forøvrig må en virkelig ha lov å undres over hva som er i ferd med å skje, lesbiske og homofile par med barn, framstilles stadig som det mest naturlige i verden. Er det virkelig slik?? Er det slik at egotripp parret med moderne teknologi representerer en verdi vi skal bygge samfunnet på?? Hvorfor er det slik at det er vi som våger å stille disse spørsmålene som stilles til ansvar for i det hele tatt å våge å reise dem? Lesbiske og homofile par med barn er ikke vår idè.

Mennekeslekten er der vi er i dag, ikke på grunn av barn av lesbiske og homofile, nei slett ikke. Menneskeslekten er bragt videre av par av motsatt kjønn. Er det ikke de som har satt dette i verk som sitter med bevisbyrden for at dette sosialbiologiske eksperimente ikke fører oss på ville veger? Er det betryggende når en liten pressgruppe klarer å få gjenneom en endring av en mangtusenårig ordning i løpet av noen får år, og det til og med uten at saken er konsekvensvurdert?

Hvordan er det mulig å avvise slike fundamentale spørsmål som uaktuelle?

Nina Karin Monsen har klart å holde saken levende gjennom sitt engasjement. En stor takk til henne. Det inspirerer til innsats fra mange flere.

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/65e66600c8a850a13258080920a99f0ac0999774

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar